De vakantie is weer voorbij……..hoe zorg ik voor focus?


Je komt terug van vakantie. De accu is weer opgeladen en je hebt zin om weer aan de slag te gaan.  De eerste werkdag verloopt echter anders dan je had gehoopt. Je treft een stapel werk en een overvolle mailbox aan. Daarnaast is je agenda ook al gevuld met de nodige afspraken.

Hoe pak je dit aan en hoe zorg je voor focus?

Een sterke focus zorgt er voor dat je efficiënter werkt; het geeft richting en helpt je in de prioritering van je werk. Je ervaart minder stress en hebt het gevoel dat je in control bent.

Een sterke focus is echter om uiteenlopende redenen niet altijd aanwezig.

Daarom geven wij je wat handige tips die je kunnen helpen:

  1. Zoek, indien mogelijk, een plek op waar je rustig en geconcentreerd kunt werken. Voorkom afleiding door collega’s en een telefoon die continu gaat. 
  2. Richt al je aandacht op je werk. Hierdoor ben je een stuk productiever.
  3. Maak een to-do lijstje en bepaal welke zaken prioriteit moeten krijgen. Leg jezelf niet de druk op dat alles direct weer af moet.
  4. Neem zo af en toe een korte pauze. Dit zorgt voor een moment van (mentale) ontspanning. Je zult zien dat je er productiever van wordt en dat het ook zorgt voor nieuwe inspiratie. 

 

Graag horen wij wat jou helpt om de focus vast te houden. Deel je tips hieronder met ons!

 

  


« Terug naar overzicht

Inzicht in het verzuim van je medewerkers?

Samen zorgen wij voor een betere binding met je medewerkers, een positieve werksfeer, lagere kosten en een maximaal resultaat! Maak een afspraak voor een korte inventarisatie met één van onze deskundigen. We zorgen ervoor dat iedereen tevreden kan zijn!